Syysnuottaukset Enäjärvellä alkaneet (26.10.2022)

Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:n (LUVY) hallinnoima Enäjärven tehokalastushanke on lähtenyt käyntiin ja nyt on syysnuottauksen vuoro. Nuottausurakoitsijoiden, Aulis ja Petteri Kiiskilän, johdolla on neljänä ensimmäisenä nuottauspäivänä saatu lähes 15 000 kiloa kalaa.

Jos olet kiinnostunut tulemaan talkooavuksi nuottauksiin, ota yhteyttä Mauno Haapalaan, p. 040 169 5101.

Enäjärven tehokalastushankkeesta voit lukea lisää täältä.

Syyskesän rysäpyynti käynnissä Enäjärvellä
(24.8.2022)

Syyskesän rysäpyynti on alkanut kalastaja Ilkka Tonterin toimesta ja kala tuntuu liikkuvan hyvin.

Pyyntijakson ensimmäisen viikon aikana saalista tuli yli 4 500 kiloa ja pelkästään eilen 2 000 kiloa!

Iloksemme voimme myös todeta, että petokaloja on ollut hyvin. Työnteko on toki hidasta, kun petokalat vapautetaan yksitellen. Tässä ovat apukädet tarpeen.

Jos sinulla on talkoohommiin joutavat kädet, olethan rohkeasti yhteydessä meihin: vihdin.lasy@gmail.com

Talvinuottaus 2022


Talvinuottaus toteutettiin viikolla 7 alkaen ja olosuhteet olivat vielä kovin talviset lumen peittäessä jääkannen. Urakoitsoijana toimivat Aulis ja Petteri Kiiskilä.

Lasyn talkoolaiset olivat jälleen vahvasti mukana ja talkootunteja kertyi yhteensä 108 tuulessa, tuiskussa ja paisteessa. Talvinuottauksessa etsittiin talvisia
apajapaikkoja ja jokainen päivä tehtiin hieman eri paikassa.


Olot olivat talvinuottaukselle haasteelliset heikon happitilanteen takia, joka varmasti vaikutti kalojen parveutumiseen talvinuottaukselle epäedullisesti. Kymmenen päivän pyyntiponnistuksella poistokalastussaaliin kokonaismäärä oli n. 4 133 kg poistettua lahnaa, särkeä ja kiiskeä. Saalismäärä jäi tavoitteesta, mutta olosuhteisiin ei valitettavasti voi vaikuttaa.